Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Ropogós csirkefalatok recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 egész csirkemell
» 20 dkg zsemlemorzsa
» 15 dkg liszt
» 3 tojás
» 3 dl tej
» 1-2 gerezd fokhagyma
» 1 csokor friss bazsalikom
» 1 csokor friss petrezselyem
» 1 evőkanál kakukkfű
» 1 szál rozmaring
» frissen őrölt bors
» só
» olaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Ha már járatos vagy a panírozásban, nem lesz nehéz dolgod: mielőtt nekiállnál a sütésnek, a csirkéket tisztítsd meg, majd klopfold ki, vágd a kívánt méretű darabokra, sózd be, majd körülbelül 2 dl tejet keverj össze 1,5-2 dl vízzel, zúzd bele a fokhagymát, és tedd bele a csirkét fürdőzni egy-két órára.Miután ez letelt, adagold ki a lisztet, a tojást verd fel a maradék tejjel, a fűszereket pedig keverd a morzsába. Innen már ugyanannyi a dolgod, mint a sima rántott csirke esetén: forgasd meg először a lisztben, aztán a tojásban, végül a fűszeres morzsában a húsdarabokat, és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Megjegyzés / tipp:

Nemcsak a húst fűszerezheted, hanem a hagyományos panírt is feldobhatod pár új ízzel, ami egyáltalán nem árt neki, sőt, lényegesen ízletesebb fogást kapsz tőle.
0 komment 8 ember kedveli 53ilona
2013.08.17 23:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csirkéket tisztítsd, kívánt méretű, csirkét fürdőzni, tojást verd, maradék tejjel, fűszereket pedig, sima rántott, fűszeres morzsában, húst fűszerezheted, hagyományos panírt, csirkefalatok, fűszerezheted, aranybarnára, zsemlemorzsa, petrezselyem, panírozásban, húsdarabokat, feldobhatod, hagyományos, lényegesen, fokhagymát, egyáltalán, nekiállnál, ugyanannyi, körülbelül, csirkemell, fűszereket, bazsalikom, ízletesebb, tisztítsd, fokhagyma, csirkéket, rozmaring, morzsában, darabokra, fűszeres, egész csirkemell, zsemlemorzsa, liszt, tojás, gerezd fokhagyma, csokor friss bazsalikom, csokor friss petrezselyem, evőkanál kakukkfű, szál rozmaring, frissen őrölt bors, olaj,
Sertéspörkölt
0 komment 2 ember kedveli
Mandulás csirke-zöldborsóval---
0 komment 4 ember kedveli
Pehelykönnyű túrós pite
0 komment 11 ember kedveli
Röszti
1 komment 3 ember kedveli
Túrófánk gyors
0 komment 18 ember kedveli
Currys hagymaleves húsgombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Cserháti szilvás placsinta
0 komment 3 ember kedveli
Mézes csirkeszárnyak
0 komment 1 ember kedveli
Vajas pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Fűszeres csirkeszárnyak
0 komment 4 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Pita házilag
0 komment 6 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Kelt pogácsa
1 komment 10 ember kedveli
Hamis gulyásleves
0 komment 6 ember kedveli
Gesztenyekrém leves
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.